De 3 ENESTE råd, du kan agere efter i livsdilemmaer

Uanset hvilke dilemmaer/situationer du står i og du VED, at "noget" skal ske, ændres for at du ikke mister dig selv i det, har du ALTID 3 valg, 3 muligheder for at påvirke.

  1. Accepter situationen eller personen
  2. Lav om på situationen eller påvirke personen med egen adfærd
  3. Flygte fra situationen eller personen

Accept

Hvis du vælger at accpetere situationen, skal det være med 100% viden og kendskab til de konsekvenser der er. Accept kommer indefra og opleves som fred i dig selv. Ingen betingelser, ingen krav til andre personer - blot acceptere det som er - med fred i dig selv. Hvis du ikke kan acceptere uden betingelser og krav, er næste skridt

Lave om

Lave om - hvad skal ændres, hvem skal ændres? Igen, du kan ikke ændre andre mennesker men du kan delvis påvirke ved at tage ejerskab for dit eget mindset. Så vær den ændring, du ønsker. Ønsker du bedre samarbejde, så start med at skabe det, som du savner. Hvis det fx er en bedre tone, så start med dig selv. Gør og tal på den måde, du ønsker at blive talt til og blive set på. Vær din egen forandring.

Flugt

Sidste udvej er flugt.

  • Hvis det er arbejdet, du mister dig selv i, sig op!
  • Hvis det er ægteskabet, du mister dig selv i, så lad dig skille!
  • Er det venskabet, du mister dig selv i, fyr relationen!

Det lyder hårdt og ubarmhjertigt for nogle. Det er ikke ment hårdt og ubarmhjertigt. Det er ment kærligt og med viden om, at prisen for at leve livet IKKE skal være at miste sig selv!

kh
GITTE HOUMAND
Lifecoach

Skrevet af Gitte Houmand kl. 13:59
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér