Står du i en uløst konflikt?

 

Foto Indrekonflikt

Vejen fra lidelse, ked-af-det-hed, stress, smerte, afsavn og længsler starter med, at vi erkender vores liv i nuet!

Vi må erkende, at livet behøver IKKE at være et liv med smerte og lidelse og at vi selv kan ændre det. HVis vi VIRKELIG ønsker det og VIL forandringen og vi er KLAR til den. For det kræver et personligt mod at flytte sig fra et negativ liv til et liv med ejerskab og personlig ledelse. Det er ikke nemt. Men det er det hele værd. Tilsidst.

Du kan starte med et forsoningsbrev - skriv dig igennem alt det svære og herigennem lære at forstå dig selv og dine egne behov og følelser. I processen vil du MÆRKE dine følelser og hvad de gør ved dig. 

Forhindringen er din frygt - hvad er du bange for?

En af forhindringerne for at leve et liv i balance med os selv og andre mennesker kan være uforløste konflikter fra tidligere i vores liv eller måske en oplevelse af, at vi ofte konflikter og at vi ikke ved hvorfor, da vi virkelig kun har gode hensigter! Så vi bliver kede af det, frustrerede, måske endda vrede og føler os uretfærdig behandlet. Vi forstår det ikke. Så vi lider i det stille. Putter os. Vi begynder måske at undertrykke os selv ved fx ikke at sige og gøre det, som vi allermest har lyst til, af frygt for andre´s tanker, meninger, og domme over os. Vi er bange for at blive afvist og udstødt af fællesskabet. Bange for at blive alene. Tanken og billederne er skræmmende for os. Så vi lider, og mister energien og glæden, og har nemmere ved at være hårde ved os selv og andre. Konsekvenserne af uforløste konflikter kan være årelange perioder med smerte, lidelse, savn og sorg, længsel, bitterhed og det allerværste følelserne kan resultere i, er hadet til os selv og andre. For hadet er skjoldet for verden´s uretfærdighed, som vi oplever den, når vi lider og det er ren offervandring. Vejen væk fra offerskabet til det personlige ejerskab i dette forhold kan være at skrive sig ud af sin egen lidelse.

Hvorfor skrive?

Jeg ved, at vi ikke behøver at lide. Vi kan ændre det. Ved at tage ejerskab for vores egen smerte og arbejde os igennem den. En af måderne kan være at skrive sig gennem havet af de umødte følelser og behov. På den måde begynder vi langtsom også at forstå os selv. Og at verden måske, og kun måske, ser anderledes ud, fra den anden part! Står du i en situation, hvor du har en uløst konflikt, som påvirker dig negativt i dit liv, kan en skrivemetode hjælpe dig med forløsning. Dét at skrive sig gennem svære følelser er ligeså kraftfuldt som det at tale om det. Og den ene metode udelukker ikke den anden. Det er en nænsom måde at møde dig selv på og mærke hvad du har behov for, og mærke hvad du ønsker der var anderledes. At sætte ord på. Se dem på skærmen eller papiret. Skrev jeg virkelig det? Føler jeg sådan? Kan jeg virkelig være det bekendt eller hvorfor har jeg ikke sagt det noget før...?

At skrive er at forløse

Når vi skriver, tager vi ansvar for os selv. Vi mærker vores følelser og reaktioner og bliver bedre til at rumme dem, for nu er de her jo og på den måde forløser vi det tunge og smerteligei os selv...vi er på vej til at opløse indre konflikter og vi er også på vej til at tage de første skridt i mødet med den, som vi har konflikten med.

Frygten bliver mindre

Frygten for det menneskelige møde bliver mindre...i mødet med os selv, gøres vi større i et oprigtigt ønske om at møde den anden part. Det er ikke længere så farligt og vi erfarer, gennem skriveprocessen, hvor meget uret, vi gør den anden part, blot med vores indre dialog og tanker, som der gives næring på, fra vores eget verdensbilled. Mange af disse tanker er historier og tolkninger. Meget få af dem er faktuelle sandheder. Det handler om følelser. Forsmåede og krænkede følelser på den måde, som vi selv betragter verden på. Hvordan vi synes, "man" skal være på og opføre sig. Og alle gør vi vores bedste for at få vores egne behov opfyldt. Det er blot ikke altid, at måden vi gør det på, der er den mest støttende og givende for begge parter.

Dialog er vejen frem - fred er vejen

Det menneskelige møde starter med dialog, og et oprigtigt og frivilligt ønske om blot at lytte, og at blive lyttet til. Måske endda blot kan gå fra hinanden med fred og accept på forskelligheden i os.

Kontakt mig for at komme videre

Har du brug for hjælp til at komme igang med at skrive dig ud af din egen indre konflikt, som du har i forhold til et andet menneske, er du velkommen til at kontakte mig her gh@gittehoumand.dk. 

Du må også ringe til mig på 21 91 76 48. Husk at indtale tydelig navn og nummer jeg kan kontakte dig på.

kh
GITTE HOUMAND
Konfliktmægler & coach

Skrevet af Gitte Houmand kl. 15:17
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér