Giver du slip eller giver du op?

I den spirituelle coachingverden handler meget om "at give slip" og byde "det som er" velkommen ind i os selv. Hvad betyder det rent faktisk og hvad er forskellen på at give slip og give op?

For mig er der en verden til forskel. Jeg har gennem min egen personlige- og forretningsudviklingsproces gennem de sidste 10 år og senest her sammen med min mesterlige coach Ulrich Søgaard, erfaret, at det at give slip, skaber indre fred og 100% accept på det som er udenfor mig selv og når vi giver op og TROR, vi slipper, har ufred og beholder smerten og lidelsen (usikkerhed, frustrationer, mindreværd) i os.

Forskellen ER væsentlig. Vi kan først give slip når vi er klar til det. Når vi har en vis portion selvindsigt og kontakt med vores indre stemme, vores sjæl, at vi forstår, ser og mærker det som er større end os selv.

Den dybe personlige transformation sker IKKE i mødet med et andet menneske.

Transformationen sker, når vi møder os selv for første gang.

Når vi møder os selv for første gang ER vi transformeret og vi kan aldrig gå tilbage til det som vi kom fra med vores tanker og overbevisninger. Vi vil kende den RIGTIGE vej i livet. Vores tanker og overbevisninger er nye, lidt uklare i starten men fornemmelsen er klar og det er dén, vi skaber kontakt med, for første gang i vores liv.

Når vi siger, vi giver op, beholder vi oftes smerten dybt inde i os selv. Vi bærer rundt med knugende følelser, såsom

  • følelsen af at blive afvist
  • følelsen af at være uretfærdigt behandlet
  • følelsen af svigt

og vi mister energien i forhold til det, som vi tror, vi har sluppet og højt sagt til os selv og verdenen "jeg giver op" - men smerten er der stadig og dét er forskellen på at give slip og give op!

Når vi giver slip har vi indre fred og total accept. Vi behøver ikke at sige det højt. Vi vil vide og mærke, at vi har givet slip. Vi bærer ikke rundt på negative følelser. Alt i os er fredeligt og vi møder verdenen og de mennesker, vi har sluppet, med fred, kærlighed og accept. Deres reaktioner på os, bringer os ikke ud af vores selvværd - de kan intet gøre og sige som kan nedgøre os eller få os til at føle os mindre.

Vi ER indre fred, kærlighed og accept til os selv og i os selv og til omverdenen.

kh
GITTE HOUMAND
Lifecoach & Mentaltræner

 

Skrevet af Gitte Houmand kl. 13:15
personer har besøgt siden

4 kommentarer :

Gitte sagde...
Hej Morten
Tak for dine fine kommentarer og tak for dig.
kh
Gitte
9. november 2013 kl. 05:11
Morten Malkanthi sagde...
Hej Gitte.

Nu har jeg læst indlægget - og faktisk to gange. Og det sker der jo ikke noget ved - tværtimod. Nu ved jeg, hvor det er, og så kigger jeg forbi en gang i mellem ;)

Jeg vil ikke kommentere på det, for det står så godt som det er skrevet, tænkt og følt.

Tak.

Kh.
Morten
5. november 2013 kl. 09:04
Gitte sagde...
Kære Lise-Lotte
Tak for dine værdifulde kommentarer, som jeg er meget glad for, at du deler ud af her på min blogside.
Personlig udvikling er meningen med livet.
Ønsker dig fortsat god rejse hjem i dig selv:-)
kh
Gitte Houmand
5. november 2013 kl. 07:20
Det er ret forunderligt, som jeg blev rigtig nysgerrig indtil du postede dette nyhedsbrev så skrev jeg et par linier på min væg inde på facebook:

Sjælen vil det bedste, egoet vil det nemmeste.
Sjælen søger balance, egoet søger oplevelse.
Sjælen søger oplysning, egoet søger blændværk.

De stemmer godt med det du skriver.

Hvor er det sandt når vi giver slip - sådan rigtig slip så blir der den største og dybeste fred indeni os selv - det kan vel kaldes at vi kommer hjem til os selv? TAK Gitte!!!! Dejligt nyhedbrev som jeg vil ønske, der er mange der vil læse - det gir for mig virkelig god og reel mening i min egen udvikling. Endnu engang forstår du at få det hele til at snurre på den fede måde.

Kærlig hilsen
Lise-Lotte ( en følger af dine budskaber og hermed DIG )
5. november 2013 kl. 06:23

Kommentér