Trinesundkammersgaard

Trine Sund Kammersgaard - "Nu ved jeg, at magten ligger hos mig selv"

 

Mål

Målet er at bruge coaching til at kalibrere mit indre kompas, og været tryg ved, at jeg kan gennemføre, hvad jeg sætter mig for. Stress rystede min tro på min egen formåen. Og jeg har siden med mellemrum blevet i tvivl, om jeg nu kan klare det, jeg går igang med. 

Metode

  • 5 samtaler af to timers varighed.
  • Tæt opfølgning på mental tilstand
  • Telefonsamtaler mellem møderne
  • E-mails
  • Værdiafklaringsproces med hjemmeopgaver

Forløb

Efter første afklarende samtale aftalte vi et forløb på 5 møder á 2 timer.

Resultater

Jeg har fået en langt større grad af bevidsthed og indsigt i egne tankemønstre.
Jeg er blevet bedre til at skelne mellem mine egne værdier, og de værdier som ikke er mine, men som kommer udefra.
Den underliggende frygt, for en dag at skulle stå i stress igen, er væk. Fordi jeg nu ved, at jeg har magten til at undgå det.

Spørgsmål til dig om forløbet

Hvorfor havde du brug for en coach? - Hvorfor ønskede du et coachingforløb?

Jeg var lige startet på en proces, hvor jeg efter 6 år afvikler landbrugsdelen i min virksomhed, og følte jeg stod i et meget usikkert farvand, hvor jeg havde svært ved at finde retning.

Havde du stress?

Nej jeg havde ikke stress. Men jeg har tidligere haft stress, og derfor var jeg bekymret for om det skulle ske igen.

Hvad handlede dine personlige samt karrieremæssige udviklingsmål om?

Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg var klar til at sætte nye mål, da jeg mødte Gitte. Jeg bad om hjælp til at være i den proces, som jeg selv havde sat i gang med afviklingen af landbruget. Men jeg nåede meget længere end jeg havde turdet håbe på, igennem vores forløb.

Hvad gjorde du med baggrund i din daværende situation? 

Efter 6 år som selvstændig landmand, havde jeg erkendt, at jeg også havde brug for at kunne holde fri fra jobbet. Muligheden for at ansætte en deltidsmedhjælper forsvandt ved prisstigning på foder, og det fik for alvor sat gang i tanker om at gøre noget andet. Men jeg følte at hele min identitet var bundet op på at drive min virksomhed, og at være mor for mine børn. Og på en måde var jeg kommet til at tillade at de 2 ting: virksomheden og moderskabet var i gang med at rykke mig midt over.

Hvordan foregik det hos Gitte og hvordan forberedte du dig?

Møderne hos Gitte foregik som samtaler. Og på et tidspunkt også guidet meditation, som virkede meget stærkt. Gitte er meget vedholdende, og man slipper ikke afsted med at krybe uden om eller svare i generelle termer. Jeg forberedte mig ikke specifikt til samtalerne, men vi startede ofte med at tale om det som fyldte helt aktuelt, før vi gik videre.

 

 

Hvordan arbejdede du med dig selv mellem møderne?

Efter de første par møder var jeg fysisk og mentalt udmattet efter vores samtaler, i en grad jeg sjældent har oplevet. Det var både voldsomt og ubehageligt. Herefter skrev jeg mine frustrationer til Gitte, og hun var en stor hjælp over telefonen til at få mig tilbage på sporet. Jeg anede ikke, at jeg kunne blive så udmattet af at være oppe i mit hoved. I mellem møderne lavede jeg også de aftalte hjemmeopgaver, og fik i flere tilfælde også flere opgaver, fordi jeg blev sulten efter at nå så langt som muligt, indenfor vores begrænsede tid.

Hvad resulterede coachingforløbet i? - Hvad har du fået ud af det?

Målet med coachingforløbet var aldrig skarpt defineret. Men det har givet mig flere vigtige indsigter og redskaber.

I forbindelse med tidligere stress forløb har jeg brugt psykologsamtaler, men samtalerne og forløbet hos Gitte var helt anderledes. Hvor psykologsamtalerne fik mig op at et hul, jeg havde gravet mig ned, så endte jeg alligevel med kun lige at være nået op på kanten, med fast grund under fødderne igen. Men frygten for et tilbagefald lå på en måde stadig latent i baggrunden.

Det jeg mærker, at coachingen hos Gitte har gjort for mig er, at den har løftet mig til et andet niveau, væk fra kanten, og med større selvindsigt og overblik. Gaven i mit coachingforløb er: At jeg ved nu, at magten ligger hos mig selv, når jeg handler og agerer med udgangspunkt i mine egne værdier.

Hvilke overvejelser havde du, før du købte forløbet, og hvad var afgørende for dig?

Overvejelserne inden jeg købte forløbet var både prisen og afstanden (et par timers kørsel hver vej). Jeg var dog heller ikke i tvivl om, at det var nødvendigt for mig at få hjælp til at forstå nogle ting omkring mig selv, for at komme godt videre. Og derfor var beslutningen heller ikke svær, da den først var taget.

Hvorfor vil du anbefale et lignende forløb til dem, du kender?

Jeg vil varmt anbefale et forløb hos Gitte Houmand. Gitte er fagligt stærk og dygtig som coach. Selvindsigt er hverken billigt eller smertefrit hos Gitte Houmand. Men resultatet af anstrengelserne er både tiden og pengene værd. Jeg ved, at det jeg har lært her, kommer jeg til at bruge resten af mit liv.

Trine Sund Kammersgaard
Indehaver for landbrugsvirksomheden Trynen i jorden
Gift & mor til tre
"Økologisk iværksætter"