Er du leder med berøringsangst, har du et STORT udviklingspotentiale!

For et par dage siden havde jeg fornøjelsen af at tale for og sammen med et hold (ny-) ledere som var igang med en lederuddannelse. Som et led i deres uddannelse skulle de også introduceres til hvordan de kunne aflæse medarbejderne´s stresssignaler og dermed håndtere dem. Jeg sagde med glæde ja tak til at komme ud og dele lidt ud af min lidt specielle tilgang til det med stress og stresshåndtering. 

Jeg har ikke tidligere stået overfor et hold med ledere. Jeg coacher jo altid 1:1 så jeg så frem til dialogen og startede ud  med at stille spørgsmål. (Hvad ellers..?:-))

Og det jeg erfarede fra denne gruppe ledere, var at der var stor usikkerhed og berøringsangst forbundet med det at have medarbejdere i stress. En af argumenterne var bla "jamen, hvad nu hvis de bliver ked af det, når jeg spørger til dem?"

Hvor jeg (kærligt provokerende) modspurgte: "ja, og hvad så!..hvad så, hvis de bliver ked af det, hvad er der med det..?"

CanIGiveMore

En leder SKAL kunne klare de svære følelser og derfor også kunne mestre tårer og ked-af-det-hed fra alle, som han/hun konfronterer i ansvaret om at lede væk fra stress over til trivsel og forebyggelse.

Lederen må IKKE være bange for at konfrontere sine medarbejdere når han/hun mærker, ser, oplever, der er uændret adfærd, eller noget andet galt hos den ramte medarbejder!

Og det er lige præcis HER lederen har et stort udviklingspotentiale for at gøre denne frygt og berøringsangst til sin styrke. Lederen SKAL kunne mestre det svære når hans ledelse omhandler mennesker.

Og det kræver 

Personlige styrker og kompetencer som

  • Empati
  • Mod
  • Ro
  • Menneskelig overskud og ægte interesse i mennesket 

Disse personlige kompetencer skal en leder som minimum have for at kan lede mennesker og for at kan rumme en medarbejder som stresser og som har brug for ledelse og styring.

Og, lederen må ikke selv være stresset!

Det er en no go - da adfærd smitter og en stresset leder er farlig..på alle planer.

Hvis du er leder, og bange for at gøre dine medarbejdere kede af det, er det ikke dem, du skal sende i stresscoachingforløb eller til andre behandlere, tilgengæld vil jeg råde dig til at tage personligt ansvar og kontakte en coach...til dig selv!:-)

Coachen er den perfekte person til at hjælpe dig med at styrke dig som menneske, og som IKKE er bange for din frygt!:-)

En leder må ikke være bange for sine medarbejdere og deres reaktioner!

Jeg er klar til at udvikle dig som menneske. Styrke dig og lære dig at blive ven med din frygt!

kh
GITTE HOUMAND
Personlig coach

Du kan læse mere om mine stressforløb her: 

http://www.gittehoumand.dk/ydelser/stresscoaching/ 

http://www.gittehoumand.dk/ydelser/stresscoaching/haandtering-forebyggelse/ 

OG

Du kan booke et afklaringsmøde med mig her:

http://www.gittehoumand.dk/coachingafklaringsmoede/ 

 

 

Skrevet af Gitte Houmand kl. 16:47
personer har besøgt siden

0 kommentarer :

Kommentér